2012. december 30., vasárnap

Shoscombe hercege hamarosan a Story 4-en

A Story 4 csatorna tegnap reggel egy igazi karácsonyi ajándékkal kedveskedett Sherlock Holmes, illetve Jeremy Brett rajongóinak. Ma viszont annál a résznél folytatják a sorozatot, ami éppen következik. Ez nem más, mint a Shoscombe hercege, a Sherlock Holmes naplójából évad harmadik epizódja. Kezdés a szokott időben, 8 órakor.

A rész azért is említésre méltó, mert az a Jude Law alakítja benne az istállófiút, aki a Guy Ritchie rendezte Sherlock Holmes két részében Watson doktor bőrébe bújt. Érdekes csekkolni Jude-ot fiatalként egy kis epizódszerepben!

A rész ismertetője:
Sir Robert Norberton az egyik legádázabb lovas egész Angliában. Megözvegyült húgával lakik együtt annak birtokán. Jóllehet költekező életmódja és heves természete nem könnyíti meg Lady Beatrice életét, a hölgy elfogultan rajong fivéréért. Most mégis, mintha valami megváltozott volna. Legalábbis ez derül ki a Shoscombe versenyistálló főlovászának, John Masonnak a szavaiból. Mr. Mason azért látogatott el Sherlock Holmes-hoz, mert komolyan aggódik gazdája elmeállapota miatt, aki éjszakánként nem alszik, egész nap az istállóban van, szeme vad tűzben ég. Lady Beatrice-szal is megromlott a kapcsolata. A jelek arra utalnak, hogy igen heves vita dúlt köztük, melynek következtében a Lady a szokottnál is többet hallgat és a szokottnál is többet iszik. Vajon miért olyan fontos Sir Roberts számára, hogy megnyerje a Derby-t? Vajon ki lehet az az ismeretlen, akivel az éjszaka leple alatt találkozik a romos templom melletti kriptánál?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése