2012. december 10., hétfő

Elementary - 6. rész

Sherlock Holmes a rendőrségi rádiót hallgatja, ahol tudomást szerez egy repülőgép szerencsétlenségről. Az elhangzó kódok alapján megfejti, hogy Gregson kapitány már a helyszínen van, így Watsonnal együtt ők is azon nyomban odaigyekeznek. A repülő egy ügyvédi iroda gépe volt, akik éppen egy hamis cukrot gyártó cég elleni pert intéznek. Holmes hamar megállapítja, hogy az egyik férfi nem a szerencsétlenség áldozata lett, hanem már azelőtt megölték, és kiderül az is, hogy a gép lezuhanását direkt idézték elő.

Meglehetősen gyorstalpaló módon zajlik ezúttal is a nyomozás. Kapunk rögtön egy csomó nevet, van benne pilóta, annak főnöke, ilyen-olyan kollégák, az elhunytak neve, szóval meglehetősen nehéz követni, hogy ki kicsoda. Nagy hirtelenjében már a cukrot gyártó cég főnökénél vagyunk, aki egyébként cukros, de mire a néző felfogná, hogy esetleges gyanúsított a fickó, máris ejtjük a témát, és kopogtatunk egy pilótánál, akiről kiderült, hogy előző nap összeveszett az elhunyt pilótával, mert az megtudta, hogy emez kokaincsempészetre használja a gépet. Ez a pilóta azonban hangoztatja igazát - bármennyire is gyanús - és főnökére hivatkozik, aki vele volt előző este. A következő pillanatban már a főnök kihallgatása zajlik a rendőrőrsön, aki elmondja, hogy nem töltött időt a csempész kollégával, tehát innen még gyanúsabb lehet a pilóta. De aztán Sherlock hamar megfejti, hogy bizony a főnök követte el a gyilkosságot, és szabotálta a gépet. Nem volt valami logikus a történet felépítése, és a következtetések ellenére is nagyon kevés volt ez a rész.

Most sem hiányzott a mellékszál. Ezúttal Sherlock apját hozták be, aki vacsorázni hívta Watsont és a fiát. Watson nagyon készült a vacsorára, de Holmes végig hangoztatta, hogy az apja biztos nem fog eljönni, mert nem olyan. Most derült ki, hogy Watson is e-mailben kapta meg az állást. Nem lennék meglepődve ha a végén kiderülne, hogy nincs is apa a képben, hanem Holmes intézett így mindent.
A lényeg, hogy Watson elmegy a vacsorára, ahol megjelenik egy férfi, de hamar kiderül róla, hogy csak egy színész, aki gyerekkora óta ismeri Holmes-t. Watson elküldi a fenébe először, aztán mégis felkeresi a fickót és megkéri, hogy meséljen Holmesról. Amikor hazaér, kérdőre vonja Sherlockot, és megkéri, hogy mondjon el mindent Irene-ről.

Kíváncsi leszek, hogyan építik be a történetbe majd Irene (gondolom Adler...) sztoriját, netán karakterét, illetve hogy mit akarnak kihozni az egészből. Remélem értelmes megoldás lesz, nem csak azért használják fel, hogy eggyel több, de az ő szempontjukból lényegtelen Sherlock-os elem lehessen a sorozatban.

A hatodik rész mindenesetre borzasztó gyenge volt, nálam 10/2-t érdemel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése