2010. szeptember 12., vasárnap

Az utolsó Sherlock Holmes forgatás


JB kiolvasta A karácsonyi doboz forgatókönyvét, és innentől kezdve mindig egy nővér volt mellette. June Wyndham Davies elmondta nekem, Jeremy tájékoztatta, hogy csak minden második nap képes forgatni - ez egy olyan megszorítás volt, ami a forgatás időbeosztásának és határidejének felborulását jelentette.
A karácsonyi doboz talán az egyik legjobb rész az utolsó sorozatból. És nemcsak azért, mert itt JB hasonlított a régi Sherlockra, hanem azért is, mert remek a történet. A nyitó jelentben öröm látni és megható, ahogy Edward Hardwicke és Jeremy Brett, a két legendás Baker street-i lakos utoljára együtt ül a nappaliban. Láthatjuk a nagy detektívet és életrajzíróját a tűz mellett, mindketten pipáznak, és a régi barátok épp egy rablási ügyről társalognak. Edward Hardwicke fáradhatatlanul megvalósítja az ideális Watsont, és Brett majdnem teljesen visszatér ahhoz a huncut és arrogáns viselkedéséhez, amivel érezteti barátja iránti szeretetét. Remek a kapcsolat Mrs. Hudson és bérlője közt, csak egy valakit hiányolunk: Colin Jeavonst. Lestrade nincs jelen búcsúzóul.
Ebben az epizódban Brett újra találkozik Joanna Daviddel, aki a feleségét játszotta a BBC Rebecca produkciójában...
Nem sokkal a forgatás befejezése után Jeremy ismét kórházba került. Mikor Sherlock Holmes emlékiratait bemutatták Angliában, a férfi, aki Sherlock Holmes volt, nem láthatta utolsó sorozatát, mert olyan betegekkel volt egy kórteremben, akik másik csatornát szerettek volna nézni.
A mindig előzékeny Jeremy Brett belenyugodott választásukba...

(Részlet David Stuart Davis: Dancing In The Moonlight c. könyvéből)

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Köszönöm,hogy megosztottad velünk ezt az oldalt.Sherlock Holmes méltó és igaz megtestesítője Jeremy Brett emlékére.
    Köszönöm. :)

    VálaszTörlés