2012. november 3., szombat

Ma reggel A vérbükk kastély a Story 4-en

A Story 4 csatorna jóvoltából a hosszú hétvégén sem maradunk Sherlock Holmes és Jeremy Brett nélkül, ugyanis ma reggel 8 órai kezdettel A vérbükk kastély című epizódot tűzik műsorukra:

Egy hideg, kora tavaszi estén távirat érkezik a Baker Street 221/b. lakójának, Mr. Sherlock Holmesnak. A táviratot Violet Hunter kisasszony küldte, aki két héttel korábban tanácsot kért a mesternyomozótól, vajon elvállalja-e a Hampshire bájos kis zugában, Winchestertől öt mérföldnyire lévő Vérbükk kastély urának állásajánlatát. Jephro Rucastle, ez a figyelmes, lebilincselően kedves ember a fia mellé keresett nevelőnőt. Hunter kisasszony igent mondott, ám azóta történt egy és más, ami elbizonytalanította. Miért kellett rövidre vágatnia gyönyörű, hosszú gesztenyebarna haját? Miért kell kékben járnia, ráadásul a gazdája lányának ruhájában? Miért kell fura szertatásokban rész vennie? És miért vannak a kastély egyik szárnyán spalettával lezárva az ablakok? A táviratban Violet arra kéri Holmes-t, hogy haladéktalanul utazzon Winchesterbe. Holmes rosszat sejt és - mint mindig - most sem alaptalanul.

A mai rész érdekessége, hogy  Violet Hunter-t Natasha Richardson játssza, aki 2009 márciusában egy síbaleset következtében elhunyt. A sorozatban 22 éves korában kapta a szerepet.
Nyugodjon békében Natasha!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése