2012. január 23., hétfő

Sherlock Holmes nevében - csütörtöktől a mozikban


Január 26-án, csütörtökön kezdik el a mozik vetíteni azt az új, magyar ifjúsági filmet, aminek egy picit köze van Sherlock Holmes-hoz.

Nem maga Holmes nyomoz a filmben, és ahogy a készítők is hangsúlyozzák, nem ifjú Sherlock Holmes filmről van szó, hanem egy olyan alkotásról, amiben két kisfiú és egy kislány a főszereplő, akik egy rejtélyes ügyben nyomoznak, s csak úgy mellékesen szólítják a fiúk egymást Holmes-nak és Watsonnak.

A film nagy részét Dunaújvárosban forgatták, az 50-es, 60-as években épült lakótelepi házakban. A készítők szerint egy kicsit olyan a film, mintha 10-15 évet visszaléptünk volna az időben. A modern technika dolgokat pedig direkt kerülték.

Ez nekem nagyon ígéretesen hangzik, mindig is szerettem a jópofa ifjúsági filmeket, az pedig így látatlanban is szimpatikus, hogy ha meg akarják mutatni a készítők, hogy létezik élet a legújabb technikai kütyük nélkül is. ;)

Nem mondom, hogy a premier napján rohanok a mozikba, de amint lehetőségem lesz rá, szeretném megnézni a filmet.

Addig is itt olvasható egy interjú Bernáth Zsolt rendezővel, mely a Metropol mai számában jelent meg, és a fentieken kívül még néhány kulisszatitkot elárul a filmről :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése