2013. február 15., péntek

Elementary - 15. és 16. rész

A szokásos "egynek elmegy" stílusban csordogál tovább Sherlock Holmes és a női Watson doktor New Yokr-ba áthelyezett története. A két utóbbi részt egymás után néztem meg, és mivel egyik rész sem volt kiemelkedő, és több mint az előzőek, nem is látom értelmét külön írni róluk.

A 15. részben felbukkant egy bizonyos Rhys, aki Sherlock régi barátja, azaz egész pontosan a drogdílere volt, de ennél azért komolyabb a kapcsolatuk. Na nem kell rosszra gondolni, tényleg szó szerinti barátságról van szó. Rhyes lányát elrabolták, ezért bukkant fel Sherlocknál és kérte a segítségét. Nyilván nem meglepő, hogy a rész jól zárult, megtalálták a lányt, s bár Rhys-t meglőtték, de természetesen életben maradt, és egy meghatónak szárt kórházi jelenettel zárult a rész, amikoris apa és lánya összeborult. A nyomozás közben Rhyes próbálta Sherlockot visszaszoktatni a kábítószerre, de Sherlock ellenállt a kísértésnek. A rész egyetlen pozitívuma az volt, hogy Rhys szerepét John Hannah alakította, akit már régóta bírok, és számomra ez a kis vendégszerepe a teljes sorozatot feldobta. Ráadásul ebben a részben a szokásosnál kevesebbet szerepelt Aidan Quinn, aki egyébként szerintem a legjobb és leghitelesebb karakter, így engem bőven kárpótoltak :) John Hannah miatt érdemel a rész 10/6-ot, egyébként 2-3 ponttal kevesebbet kapna :)

A 16. részben Bell nyomozó köré építettek fel egy történetet. A rész elején autókázás közben meglőtték, aztán előkerült a tesója, akinek bőven van vaj a füle mögött, aztán akit később szintén meglőnek. Nagy hirtelen előtérbe került egy mezei nyomozónő is, akiről Sherlock kapásból megállapította, hogy Bell és a nő között intim viszony van, így nekem egyáltalán nem volt meglepő, hogy a nő áll majd a lövöldözések miatt - és valóban így történt. Nagyon gyenge rész volt, elég gyatrán dolgozták ki a történetet, maradandó nyomot nem hagyott bennem, így jó esetben is 10/4-et adok rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése