2012. október 20., szombat

A táncoló emberkék - ma reggel a Story 4-en

A Story 4 csatorna továbbra is kényezteti a Jeremy Brett rajongókat, hisz ma reggel is műsorára tűz egy részt eme szenzációs sorozatból. Ezúttal egyik kedvencemet, A táncoló emberkéket láthatjuk.

A rész ismertetője:
Ezúttal Sherlock Holmes (Jeremy Brett) feladata egy rejtélyes szimbólumsorozat megfejtése, ami táncoló emberkéket ábrázol. Nem könnyű a feladat, és a megbízója is egyre tanácstalanabb a birtokán felbukkanó üzenetek kapcsán. A megoldást természetesen tudja a megbízó felesége, azonban ő nem árul el semmit a férjének. Így marad a legendás detektív még legendásabb agytekervényeinek az igénybevétele az ügy felgöngyölítéséhez.
Sherlock Holmes ismét megizzaszthatja az agytekervényeit, hiszen egy bonyolult rejtvény megfejtésén kell fáradoznia. Ez a feladat áll a film középpontjában, és az ehhez kapcsolódó események sorozata. A történet maga nincs túlbonyolítva, viszonylag egyszerű a vonalvezetése. Nincsenek benne hatalmas ugrások sem a helyszínek, sem a történések között, ennek ellenére végig érdekes marad a film. Bizony, ezt teszi a legenda, a név, hiszen ki ne lenne rá kíváncsi, hogy Holmes mire jön rá az eszmefuttatásai alatt. Természetesen most is a végére jár az ügynek, és egy újabb strigulát is be lehet húzni a megoldott ügyek mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése