2012. március 5., hétfő

Sherlock Holmes és a selyemharisnya esete DVD






Ma egy újabb Sherlock Holmes DVD-t gyűjtöttem be, aminek ugyan szintén nincs köze Jeremy Brett-hez, de az eddig olvasott írások, kritikák szerint nem rossz darab ;)
2009-ben a BBC készítette a filmet Sherlock Holmes és a selyemharisnya esete címmel.

Rövid ismertető:
London, 1902. novembere. Köd és félhomály borítja az egész várost. Sherlock Holmes és Dr. Watson egy új, minden eddiginél borzalmasabb bűnügyet próbál megfejteni, amely már-már az Edward-kori arisztokrácia társadalmi kiváltságait is fenyegeti. Két fiatal hölgy hal meg rövid időn belül és bár különböző társadalmi rétegekből származnak, Holmes megérzése azt súgja, hogy a két ügy összefügg. Ahogy gyűlnek a bizonyítékok, a két mesterdetektívnek be kell vetnie minden eszközt, hogy az agyafúrt és könyörtelen gyilkos nyomára bukkanjanak.

A címszerepben Rupert Everett látható, míg partnerét, Watson doktort Ian Hart formálja meg.

A DVD kiadás szép. Nekem különösen tetszik a barnított fotó-megoldású színvilág, és jópofa a H betű nagyítója, illetve hogy a hátsó borítón egy nagyító alatt látszik a tartalom. Az ujjlenyomatok is ötletesek. A belső borítóban a kiadó többi filmjének a reklámja nem annyira izgat, de természetes, hogy valahol kell promózni a többi terméküket. Így legalább nem a szokványos fekete tokos megoldást kaptuk, a lemez pedig szintén mutatós. Ha a film legalább ennyire ötletes, mint a borító, akkor azt hiszem, jó filmélmény vár rám.

A kritikát hozom, amint sikerült megnézni a filmet :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése