2011. december 30., péntek

Hamarosan a mozikban! - Sherlock Holmes - Árnyjáték


Úgy tűnik, Guy Ritchie-nek nagyon bejött ez a Sherlock Holmes buli!
2009-ben jött ki szimplán Sherlock Holmes című mozija, s ha titkolta is volna, már akkor lehetett sejteni, hogy itt bizony nem várat sokat magára a folytatás.
A külföldi mozik már karácsonyra elkényeztették a filmrajongókat az új alkotással (USA premier 2011. december 16-án volt). Nekünk itthon sajnos át kell bulizni a Szilveszter estét és becsülettel ledolgozni az év első napjait ahhoz, hogy elérkezzünk a film itthoni premierjéig, 2012. január 5-ig. Akkor aztán meg lehet rohamozni a mozikat, hogy lássuk Guy újabb moziját - természetesen ezúttal is Robert Downey Jr-al a címszerepben, és Jude Law-val partnereként!

Addig is böngésszük át a szereplők listáját, és a tartalmat, talán így könnyebben telnek a napok :)

A film eredeti címe:
Sherlock Holmes: A Game Of Shadows

A film magyar címe:
Sherlock Holmes - Árnyjáték

Tartalom:
A világ leghíresebb és legokosabb magándetektívje visszatér - és vár rá néhány nagy meglepetés. Végre emberére akad, nyomába eredhet annak a zseniális bűnözőnek, aki mindarra képes, amire ő, csak a rossz szolgálatában. Moriarty professzor lelkiismeret-furdalás nélkül követi el a legvadabb bűntényeket. Ha érdekei úgy kívánják, még az osztrák koronaherceget is képes meggyilkolni. Miközben Watson az esküvőjére készül, társa nyakig merül az ügyben, és nemcsak a doktort, hanem saját, szintén zseniális bátyját és egy gyönyörű, de veszélyes jósnőt is magával ránt. Egész Európán keresztül folyik az üldözés, és a professzor egy lépéssel mindig előttük jár.

Szereplők:
Robert Downey Jr. - Sherlock Holmes
Jude Law - Dr. John Watson
Rachel McAdams - Irene Adler
Stephen Fry - Mycroft Holmes (Sherlock testvére)
Noomi Rapace - Sim
Jared Harris - Moriarty professzor (Sherlock fő ellenfele)
Kelly Reilly - Mary Morstan (Watson jegyese)
Geraldine James - Mrs. Hudson (Sherlock házvezetőnője)
Eddie Marsan - Lestrade felügyelő
William Houston - Clarky
Gabriele Scharnitzky - Frau von Hoffmannstahl
Jack Laskey - Carruthers

Forgatókönyvírók:
Kieran Mulroney
Michele Mulroney

Zene:
Hans Zimmer
(Nekem az előző rész zenéje is nagyon tetszett, és mivel Hans Zimmer neve garancia az igényességre és jó zenére, azt hiszem, biztosra vehető, hogy a zenében ezúttal sem fogok csalódni!)

Ráhangolódásként mindenképpen megnézem a 2009-es filmet, melyről itt írtam. Így talán könnyebb lesz kivárni a premierig ezt a néhány napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése